Над сто работни места за хора с увреждания са заявили

...
Над сто работни места за хора с увреждания са заявили
Коментари Харесай

Над сто работни места за хора с увреждания са заявили работодатели в Бюрото по труда във Велико Търново

Над 100 работни места за хора с увреждания са декларирали работодатели в Бюрото по труда във Велико Търново, заяви в пресклуба на Българска телеграфна агенция в регионалния град шефът на институцията Обрешко Нечев.
Той уточни, че процедурата за банкет на документи е почнала от 15 август във всички бюра по труда в страната и продължава да бъде отворена.

Проектите са по Оперативна програма "Развитие на човешките запаси ", със съфинансиране от Европейския обществен фонд.

По единия план ще могат да бъдат наемани безработни хора с трайни увреждания до 29 години, а по другия над тази възраст. Финансирането обезпечава трудовото заплащане на наетите хора с увреждания съгласно минималния застрахователен предел за съответната служба за период от две години.

От декларираните досега свободни работни места за хората от този сегмент на трудовия пазар, към 60 % са от общините на територията на Бюрото по труда във Велико Търново, а останалите от действителния трудов пазар. Програмите са за хора над 50 % увреждания.

Според статистиката на институцията през юли нивото на безработицата в региона е било 3,7 %, а декларираните свободни работни места - 263, най-вече в бранша на услугите, индустрията и строителството.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР