Над сто експерти по детското здраве се обявиха срещу новото

...
Над сто експерти по детското здраве се обявиха срещу новото
Коментари Харесай

Експерти скочиха срещу детско приложение за чат във Facebook

Над 100 специалисти по детското здраве се оповестиха против новото приложение за чат във Facebook – Месинджър Кидс, в отворено писмо до създателя на компанията – Марк Зукербърг. То е пуснато през декември и е предопределено за деца до 13-годишна възраст, само че съгласно специалистите това еначин децата също да бъдат вкарани в обществената мрежа.
Според основателите на чата това опростено приложение защищава малолетните от реклама, несъответствуващи емотикони, стикери и наличие и най-много – то е следено от профила на родителите.
Добавянето на нови хора в чата е допустимо единствено след утвърждението на родителя, чатовете не могат да се крият или трият и не може да се вършат покупки от приложението. От компанията настояват, че планът за специфичния чат е направен с оценки и препоръки на специалисти по онлайн сигурност. По този метод децата няма да лъжат за възрастта си.
Противниците на чата за деца припомнят, че признаците на боязън и меланхолия се ускоряват с всеки час, прекаран в обществената мрежа, въпреки и следена.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР