Над сто души се събраха вчера следобед пред сградата на

...
Над сто души се събраха вчера следобед пред сградата на
Коментари Харесай

Протести в Москва след арестуването на журналисти

Над 100 души се събраха през вчерашния ден следобяд пред постройката на съд в Москва, с цел да стачкуват против арестуването на четирима редактори на студентско онлайн списание, оповестиха ДПА и Франс прес.

Участниците в протестната акция, най-вече младежи, образуваха жива верига и упорстваха за освобождение на четиримата. Най-малко един човек е арестуван от полицията, съгласно правозащитници.

Съдът заяви в страницата си в интернет, че редакторите на студентската онлайн медия DOXA са били арестувани поради " поощряване на малолетни да вземат участие в рискови противозаконни действия ", което се санкционира с три години затвор.

По-рано през вчерашния ден студентското списание заяви, че служителите на реда са претърсили жилищата на четирима от неговите редактори и двама от техните родители, както и офисите му.

Според DOXA полицейската интервенция била обвързвана с видеоклип, в който се изяснява " за какво са противозаконни изключванията на студенти от университета за присъединяване им в акции на поддръжка на Алексей Навални ", хвърления в пандиза критик на Кремъл.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР