Над седемдесет на сто от площта на историческия център на

...
Над седемдесет на сто от площта на историческия център на
Коментари Харесай

Над 70 на сто от историческия център на Венеция бе наводнен

Над седемдесет на 100 от площта на историческия център на Венеция бе залята от вода, като приливната вълна доближи до 156 см, предадоха ДПА и АП.
 
Туристите бяха евакуирани от фамозния площад " Сан Марко ", а трафикът на водните таксита из града бе прекратен краткотрайно. В деяние остана единствено превозът до по-отдалечените острови.

 Венеция наводняване БГНЕС
Венеция, която е издигната на няколко острова, се оправя с високата вода посредством издигането на платформи, с цел да могат хората да вървят. Частните лица и търговците нормално укрепват входните порти на постройките, с цел да не прониква вода в приземните етажи.
 
Кметът на Венеция Луиджи Бруняро сподели, че по дъното на лагуната са издигнати голям брой загради, които да предотвратяват наводненията. Осъществяването на плана се проточи дълго и бе белязано от преразходи и корупционни кавги, означиха организациите.-->
 Венеция наводняване БГНЕС
Най-мащабният потоп, залял града в актуалната ера е бил през ноември 1966 година - със 194-сантиметрова вълна. Тогава и Флоренция е била опустошена от наводняване.
 
Службите за гражданска отбрана са в непрестанна подготвеност в доста елементи на Италия, където от дни има проливни дъждове и мощни ветрове. В провинция Фрозиньоне, южно от Рим, двама души починаха, откакто прекършено дърво смаза автомобила им. В южната област Калабрия един човек изчезна безследно, откакто през вчерашния ден лодката му се удари в кей.
 Венеция наводняване БГНЕС
Железопътният и автомобилният трафик през прохода Бренер до Австрия бе краткотрайно спрян. Участъци от шосето Милано-Болоня бяха под вода. Превантивно бяха затворени учебните заведения в доста области, измежду които северните Лигурия и Венето, както и в елементи от Абруцо и столицата Рим.
 
АП уточни, че казусът с наводненията се утежнява заради занемарената поддръжка на речните корита в Италия.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР