Над половината от бензиностанциите в Южна Флорида останаха без гориво.

...
Над половината от бензиностанциите в Южна Флорида останаха без гориво.
Коментари Харесай

Над половината бензиностанции в Южна Флорида останаха без гориво

Над половината от бензиностанциите в Южна Флорида останаха без гориво. Причината е нарастването в продажбите на бензин и дизел, нужни за евакуацията на към една трета от популацията на щата поради урагана „ Ирма”, заяви Си Ен Ен.

Телевизионният канал се базира на данни в действително време на интернет платформата " Газ бъди " (Gas Buddy). Около 65% от бензиностанциите в региона на градовете Маями и Форт Лодърдейл са продали всичкото си гориво.

Аналогична е обстановката в над половината от бензиностанциите в градовете Уест Палм Бийч, Форт Пиърс и Форт Майърс. Гориво нямат и 43,5% от бензиностанциите в региона на Тампа и Сейнт Питърсбърг.

По данни на Националния център по ураганите в Съединени американски щати ураганът „ Ирма” е измършавял до трета степен. Според прогнозите той ще доближи Южна Флорида в първата половина на днешния ден.

Във Флорида все още над 75 000 души са настанени в убежища поради урагана, съобщи Асошиейтед прес. Властите в щата обявиха, че са разкрити над 400 такива настанителни центрове, най-вече в учебни заведения, църкви и общински здания.

На остров Хаити към 10 000 души не могат да се приберат по домовете си заради наводненията, провокирани от „ Ирма”, заяви организация ЕФЕ, представена от ТАСС.

Кубинската столица Хавана се готви за наводнения поради прекосяването на урагана през Куба, където изкорени дървета и откъсна покриви на здания, съобщи Ройтерс. В доста райони на Куба има проблеми с електрозахранването и връзките на мобилните оператори.

Боливийският президент Ево Моралес съобщи, че икономическият модел на капитализма е повода за ураганите в карибския район и южните щати на Съединени американски щати, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

" Разрушенията от ураганите са резултат от замърсяването на въздуха, провокирано от капитализма ", написа той в Туитър. В известието си споделя още, че е незабавно належащо връщане към Парижкото съглашение за климата, критикувайки изтеглянето на Съединени американски щати от документа.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР