Над половината от българите (55%) биха искали да получат 5G

...
Над половината от българите (55%) биха искали да получат 5G
Коментари Харесай

Над 55% от българите искат да получат 5G смартфон за Kоледа, показва проучване на А1

Над половината от българите (55%) биха желали да получат 5G смарт телефон като подарък за Коледа. Вторият най-желан подарък е смарт тв приемник за 13,9%, а описът се добавя от екскурзия (11,7%), черна техника (10,2%) и таблет 9,9%. Това демонстрират резултатите от непредставително онлайн изследване, направено измежду над 2 300 посетителите на А1.bg в интервала 26 ноември - 9 декември 2021 година.  

На въпроса на кого имат намерение да създадат подарък, по-голямата част от дамите (45%) са дали отговор, че към този момент са купили или възнамеряват да купят подарък на децата си. От друга страна по-голямата част от мъжете (47%) са дали отговор, че възнамеряват да купят или към този момент са купили подарък на своите половинки (съпруга/приятелка). Общо 46,3% от интервюираните имат намерение да създадат подарък и сами на себе си за празниците.  
Как да изберете съвършен подарък за половинката си за Коледа?
До Коледа остават по-малко от две седмици и песните на Марая Кери ни припомнят всякога, че към момента не сме взели подарък на обичаните си...
Прочети повече
По отношение на цената на подаръците тази година максимален % (40,9) от интервюираните ще отделят над 300 лв., с цел да зарадват собствен непосредствен или себе си. Тези, които ще похарчат сред 101 и 200 лв., и сред 201 и 300 лв. са с еднакъв дял – по 16,1%. Най-щедри ще са жителите на Кюстендил, като 51,8% възнамеряват да закупят дарове за над 300 лв., следвани от тези в София (48,9%), Варна (45%) и Бургас (43%).  



Данните от проучването демонстрират и някои несъответствия сред това какво хората имат намерение да подарят и какво чакат да получат за Коледа. Повечето от интервюираните имат намерение да закупят или към този момент са купили 5G смарт телефон (49,7%), играчки (16,2%), парфюм (13,7%), таблет (11,3%) и книги (10,8%). На първо място и при двата въпроса е 5G смарт телефон, което демонстрира и бързото нахлуване на 5G технологията и търсенето на скоростта, която тя предлага. Скоростите в 5G ULTRA мрежата на А1 доближават над 1 000 Mbps и тя беше оповестена за най-бързата 5G мрежа в страната за годината от Ookla*. Съвместимите устройства с мрежата от пето потомство се усилват непрекъснато, а огромна част от тях са част от коледните оферти на телекома и могат да бъдат закупени както онлайн, по този начин и от магазин.  

27% от участниците в изследването са декларирали, че ще купят дарове за околните си и себе си в седмицата тъкмо преди Коледа (17-22 декември). Това трансформира последните две седмици преди празника в най-натоварените за търговците, като общо 56,4% от интервюираните възнамеряват да създадат или към този момент са създали своите покупки сред 13 и 23 декември. Резултатите от проучването демонстрират, че 27% от хората са купили своите дарове преди 13 декември и единствено 2,6% ще изчакат последния вероятен миг - деня преди Коледа.  
Коледни мини пайове, които са по-вкусни от купешките
Приготвянето на десерти около коледните празници е едно от обичаните занимания за всяка стопанка. Това е това време от годината, в кое...
Прочети повече
Плавно нараства известността на цифровите портфейли, като А1 Wallet, за закупуване на коледни дарове. 8,6% от участниците в анкетата показват, че избират да заплащат непосредствено със своя смарт телефон при покупка на подарък. Плащанията в брой остават желани от българите с 44,8%, само че 41,9% ще платят за коледния подарък със своята банкова карта. Онлайн магазините също от ден на ден притеглят с опциите за елементарно и комфортно закупуване на дарове. 14,1% ще пазарят единствено онлайн за всички коледни дарове, до момента в който други 66,9% считат да комбинират извършването на покупки в мрежата, с посещаване на магазин.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР