Над половината от апартаментите и студиата в SPA хотел "С

...
Над половината от апартаментите и студиата в SPA хотел "С
Коментари Харесай

НАП разпродава луксозен SPA комплекс

Над половината от жилищата и студиата в SPA хотел "С comfort " в Хисаря са пуснати на секрети търгове от Националната организация по приходите. Причината за продажбата на парцелите, които досега действат като наемни на цени сред 90 и 170 лв. за нощувка, са неизплатените задължения към държавната хазна от страна на притежателя на постройката - пловдивската империя "Сиенит ".

Хотелът се ръководи от "Форего Пропърти Мениджмънт " ЕООД посредством контракт за менажиране против възнаграждение, подписан със притежателя - "Сиенит инвест " ООД, прецизира Trafficnews.

Капитал на сдружението е в размер на 400 хиляди лв. и е разпределен в ръцете на Пламен Панчев, Валентин Кънчев и "Сиенит Холдинг " АД. През 2017 поради голям брой запори от банки, контрагенти по изпълнителни каузи и данъчни неуредици, "Сиенит инвест " ООД е преобразувана на акционерно сдружение със същото име, но част от парцелите остават запорирани в сдружението с лимитирана отговорност.

Уелнес комплексът е следващата жертва във финансовите военни одисеи на строителния и капиталов мощен конгломерат, различим като учредител на "Тракия икономическа зона ".

Огромните задължения на холдинга към Национална агенция за приходите датират от 2013 година, а последователно се натрупват и отговорности към разнообразни снабдители и партньорски компании. Според данни на Агенцията по вписванията единствено три от компаниите от кръга дължат на хазната към 11,5 милиона лв. - Сиенит инвест /354 560 лв/, Сиенит - машинизация и автотранспорт /5 027 685 лв/ и Сиенит АД /6 142 003 лв/.

Притиснати от търговете за разпродаване на имуществото, оповестени през февруари тази година, от сдружението почнали да изплащат на вноски насъбраните налози. През лятото обаче траншовете още веднъж са прекратени, което води до нови 9 търга.

Оферти за закупуване на обектите в хотела ще бъдат одобрявани от 28 август, а в случай че процедурата не бъда спряна с погашение на нужните средства за изтриване на целия дълг от страна на притежателя, се чака търгът за продажба да се организира на 12 септември.

Останали в активите на длъжника, които са на тезгяха, са 9 от общо 15 жилището и студиа в хотела, който разполага с огромна спа зона. Те са с площ от 40 до 65 кв.м., с общи елементи от хотела, а първичната им тръгжна цена варира сред 44 хиляди и 80 хиляди лв..

В началото на тази година хотелът има проблем и с Басейнова дирекция поради потреблението на минерални води при изминал контракт, но се разминават с санкция от 3000 лв., която в следствие е понижена на 500 лв.. Това обаче съставлява най-малък проблем поради угрозата над половината от жилищата в хотела да преминат в ръцете на нови притежатели.

Хотелът продължава да действа към днешна дата и даже има десетки резервации за летния и началото на есенния сезон. От компанията, която го ръководи - "Форего Пропърти Мениджмънт ", показаха, че нямат педстава за продажбата на по-голямата част от ваканционния парцел, който стопанисват.

Междувременно частни правосъдни реализатори не престават да предизвикват търгове за ликвидация на главната база на „ Сиенит “ в индустриалната зона на Пловдив, като търсените суми са за към 4 милиона лв..
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР