Над половината (57 процента) от украинските бежанци в Чехия са

...
Над половината (57 процента) от украинските бежанци в Чехия са
Коментари Харесай

Проучване: Повече от половината украински бежанци в Чехия са се сблъсквали с вербална агресия

Над половината (57 процента) от украинските бежанци в Чехия са се сблъсквали с вербална експанзия поради техния генезис, а 5 % са претърпели физически офанзиви, заяви агенция Укринформ, цитирайки уеб страницата Vinegret.cz и въз основа на данни от социологическо изследване, извършено от " Пи Ей Кю рисърч ".
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 11784
Участниците в анкетата са били запитани дали те или техни близки са претърпели вербални или физически офанзиви по време на престоя си в Чехия поради това, че са украинци.

Повече от половината от респондентите (57 процента) са дали отговор, че са претърпели някакъв тип вербална експанзия поради украинския си генезис, до момента в който 5 % са споделили, че са ставали обект на физическа офанзива.

Организаторите на анкетата са открили, че украинците под 40-годишна възраст е доста по-вероятно да станат обект на вербална експанзия поради произхода си (62 процента), в сравнение с възрастните хора (30 процента). Освен това дамите по-често се сблъскват с сходна експанзия, в сравнение с мъжете.

Проучването сочи, че местоработата на бежанците играе също роля в това отношение. Така от работещите в областта на услугите украинци 67 % са претърпели вербални офанзиви.

Организаторите на изследването са обезпокоени от обстоятелството, че измежду бежанците, станали обект на физическо принуждение поради произхода си, 14 % са самотни родители с две или повече деца.

Анкетата е извършена през юни 2023 година измежду 1425 фамилии на бежанци - общо 3789 души, в това число 1203 деца на възраст сред 3 и 17 години, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР