Над половин милиард лева за ремонт и саниране на училища

...
Над половин милиард лева за ремонт и саниране на училища
Коментари Харесай

Над половин милиард за образователна инфраструктура предоставя правителството на общините

Над половин милиард лв. за ремонт и саниране на учебни заведения и детски градини по ръководената от районното министерство стратегия „ Региони в напредък “, дава държавното управление на общините. Това заяви националният представител от ГЕРБ – Велико Търново Станислава Стоянова, която е член на парламентарната Комисия по обучение и просвета. За първи път се плануват поправки и на физкултурните салони и спортните уреди.

С 624 000 000 лева ще се обновят 416 университета, учебни заведения и детски градини, които имат общо 255 269 ученици, заключи Стоянова.

Народният представител напомни, че Общините Горна Оряховица и Свищов имат контракти за безплатна финансова помощ по капиталов приоритет „ Образователна инфраструктура “, а Община В. Търново е в развой на сключване на контракт за финансиране.

Проектът за възстановяване на просветителната среда в гр. Горна Оряховица е за ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, ЦДГ „Бодра смяна“ и ОДЗ „Елена Грънчарова “, като размерът на безвъзмездната финансова помощ е 2 909 132,00 лева

Обновяването на обекти на образованието в Община Свищов визира ЦДГ №3 „ Радост “, ЦДГ №1 „ Васил Левски “ и ОУ „ Св. св. Кирил и Методий “ с. Овча Могила, а безвъзмездното финансиране е за 2 421 240,23 лева
Три учебни заведения и три детски градини във В. Търново ще бъдат актуализирани с план за развиване на съвременна просветителна инфраструктура, финансиран с 7 888 300,66 лева по „ Региони в напредък “. Училищата, в които следва цялостна рационализация, са СУ „ Владимир Комаров ”, СУ „ Г. С. Раковски ” и „ Спортно учебно заведение Велико Търново ”, а детските градини са „ Пролет ”, „ Ален мак ” и „ Рада войдода ”.

„ 13 милиона за възобновяване на просветителни заведения се влагат във Великотърновска област. Вярвам, че след няколко месеца ще можем да покажем на децата и родителите положителните модерни условия. Щастлива съм, че работата на държавното управление на Бойко Борисов води до положителни резултати, които се виждат и правят оценка. При днешната среща на премиера с кметове, ректори и шефове на учебни заведения и градини, ръководителят на СБУ госпожа Янка Такева благодари за нарастването на работните заплати на учителите и посочи, че за първи път от години приказваме за разкриване на учебни заведения “, разяснява националният представител Станислава Стоянова.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР