Над половин милиард даваме повече за общините, предимно за Северна

...
Над половин милиард даваме повече за общините, предимно за Северна
Коментари Харесай

Борисов: Държавата никога не е била в по-добра кондиция. Противниците на сегашното управление са срещу устойчивото развитие на страната

Над половин милиард даваме повече за общините, най-вече за Северна България. Приходите в бюджета нарастват с над 4,5 милиарда лв.. Държавата в никакъв случай не е била в по-добра кондиция занапред. Противниците на настоящето ръководство са против устойчивото развиване на страната. Не им споделям да запазят радиомълчание, а да приказват с числа. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов на изключителното съвещание на Министерски съвет.

Предвижда се от 2019 година оптималният застрахователен приход да се вдигне от 2600 на 3000 лв., с което не са съгласни работодателите. Минималната работна заплата ще се увеличи до 560 лв.. От юли 2019 година пенсиите ще се усилят с 5,7%, а таванът на пенсиите ще се увеличи от 910 на 1200 лв.. Увеличава се минималният застрахователен приход за земеделските производители и тютюнопроизводители на 560 лв..

"Правим това съвещание, с цел да дебатираме бюджета за идната година. Това е един от най-амбициозните бюджети от началото на прехода. Когато правихме договарянията за този кабинет, до края на мандата трябваше да достигнем Брутният вътрешен продукт от 110 милиарда лева, в този момент е 118 милиарда лева, а към края на мандата ще е 133 милиарда За нашите политически съперници, магат единствено цифрите да приказват - безработицата е 4,8% и знаете има липса на служащи. Спорът на външния дълг, че ще задължим идващите генерации - той е третият най-нисък в Европейски Съюз от 22% от Брутният вътрешен продукт през 2018 година и ще спадне на 17,7% в края на мандата. Тогава ще стане най-ниският външен дълг. По график, както обещахме, усилваме минималната работна заплата ", сподели министър председателят.

Борисов посочи, че същински се надява да се постави ред във Военновъздушни сили, тъй като при големия брой хеликоптери и самолети, на последното обучение се е наложило да се употребяват американски хеликоптери. Той акцентира, че изпълняваме уговорките си към НАТО, разноските за защита за 2019 година са 1,58% от Брутният вътрешен продукт.

"Над половин милиард даваме повече за общините, най-вече за Северна България. Приходите в бюджета нарастват с над 4,5 милиарда лв.. Държавата в никакъв случай не е била в по-добра кондиция занапред. Тези, които са срещу това ръководство, на процедура са против постоянния напредък на България. Не им споделям да запазят радиомълчание, а да приказват с числа ", приключи Бойко Борисов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР