Над половин година след убийството в РЮА на Красимир Каменов-Къро,

...
Над половин година след убийството в РЮА на Красимир Каменов-Къро,
Коментари Харесай

Разследването за убийството на Къро е в задънена улица

Над половин година след убийството в РЮА на Красимир Каменов-Къро, екзекуторите не са ясни, само че се знае, че са взели нещо от сейфа. Предвид че в къщата има оставени доста полезности, може да става дума за нещо по-важно - документи и информация.

Когато си умъртвил четири индивида, а по-късно се насочиш и към още нещо друго в къщата, поемайки спомагателен риск, очевидно става дума за нещо забавно, разяснява някогашният вътрешен министър Иван Демерджиев, до момента в който бе на поста.

Дали има хора в България, които имат интерес от убийството, дали има такива, които имат интерес от осъществените дейности в къщата, за които стана дума, това следва да се обясни, сподели Демерджиев.

Бившият длъжностен министър на вътрешните работи отхвърли да даде повече детайлности от следствентите дейности, само че добави, че представители на полицията на ЮАР следва да дойдат в България.

Разследването за убийството на Красимир Каменов-Къро в Южна Африка е в задънена улица, пишат от " 24 часа ". 

Властите в Кейптаун нямат обвинени за атентата, в който бяха разстреляни Каменов, брачната половинка му, телохранител и икономка. Една от версиите, върху които службите са работили преди седмица, е зад поръчката да стои договорка с нешлифовани диаманти. Проверявано е дали Къро не се е забърквал в трафика със скъпоценности, тъй като в три изтезания на българи преди години са намесвани нерегламентирани продажби на брилянти.

Другото, което е наложило следствието да се насочи в тази посока, е фактът, че след всяко нападение против човек от подземния свят в Република Южна Африка управляващите наложително търсят диамантена връзка. Правителствени данни сочат, че по-голямата част от жертвите са били в мрежа за търговия със скъпоценни камъни.

Любопитното е, че закоравели нарушители, които години наред се търсят за наркоразпространение, поръчкови убийства, грабежи, точене на карти или измами за милиони, биват разстреляни чак когато влязат в скица за пазаруване или пласиране на диаманти.
Прочетете още
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР