Над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. Облачността

...
Над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. Облачността
Коментари Харесай

Слънце почти над цялата страна в празничната неделя

Над по-голямата част от страната ще доминира слънчево време . Облачността над североизточните региони и по Черноморието ще се усили. Валежи не се чакат. Ще духа слаб, в Източна България до сдържан вятър от север-североизток. Минималните температури ще бъдат сред 7° и 12°, за София – към 8° , оптималните - сред 21° и 26°, за София – към 22° , оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). 

Атмосферното налягане едва ще се намали, само че ще остане към междинното за септември.

Над северното черноморско крайбрежие още от сутринта облачността ще се усилва, до момента в който над южното преди обяд ще бъде най-вече слънчево, само че след пладне и там ще се заоблачи. Ще духа слаб до сдържан северен вятър, който в следобедните часове ще се ориентира от изток. Максималните температури ще са 22°-24°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

Над планините ще бъде най-вече слънчево с купеста облачност в следобедните часове. Ще духа слаб и сдържан вятър от север-североизток. Максималната температура на 1200 метра ще бъде към 17°, на 2000 метра – към 9°.

В понеделник ще доминира слънчево време. В утринните часове тук-там в котловините ще има ниска облачност или мъгла , а след обяд над Западна България ще има раздрана висока облачност. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-североизток. Минималните температури ще бъдат сред 7° и 12°, по Черноморието: 14°-18°, а оптималните - сред 23° и 28°.

Във вторник ще е най-вече слънчево, по здрач над Западна България облачността ще стартира да се усилва. Вятърът ще се ориентира от ю
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР