Над планините облачността ще е значителна и след обяд в

...
Над планините облачността ще е значителна и след обяд в
Коментари Харесай

Пролет ли? Вижте какво ни връхлита до часове!


Над планините облачността ще е забележителна и след обяд в масивите от Западна България, а до среднощ и в Централна ще има превалявания от дъжд, над към 1800 метра от слаб сняг. Ще духа сдържан и мощен вятър от западната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 9°, на 2000 метра – към 2°. По Черноморието облачността ще е забележителна, с повече слънце в часовете преди обяд. Почти без превалявания. Ще духа слаб, след пладне - до сдържан вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са сред 16° и 19°. Вълнението на морето е 1 - 2 бала. Температурата на морската вода е 8° - 9°.

Във вторник преваляванията ще обзет цялата страна. Вятърът ще се ориентира от север-североизток, ще се усили, повече в източната половина от страната. Застудяването ще продължи и денем температурите ще се намаляват. По високите полета на Западна България, в Предбалкана, в североизточните региони дъждът ще премине в сняг. В останалите региони ще вали дъжд. Валежите краткотрайно ще са интензивни, има нараснала възможност тук-там да са обилни. До сутринта в сряда в множеството региони преваляванията ще спрат и в сряда единствено на обособени места в крайните югоизточни региони към момента е допустимо едва да превалява. Вятърът ще отслабне, облачността краткотрайно ще се раздра и ще намалее.

Сутринта ще е по-студено, дневните температури едва ще се покачат. В четвъртък още веднъж бързо ще се заоблачи и към края на деня в Западна България ще превали слаб дъжд. Вятърът ще се обърне от югоизток и температурите още ще се покачат. През нощта против петък и в петък на повече места ще има слаби валежи от дъжд, в планините и планинските региони над 900-1000 м - от сняг. Вятърът ще се ориентира от север-северозапад, ще бъде до сдържан. Температурите едва и за малко ще се намалят. В събота ще е съвсем без превалявания, облачността ще се раздра и ще намалее, вятърът ще се резервира. Ще стартира бързо стопляне. В неделя ще е най-вече слънчево. Вятърът ще се смени с югозападен и оптималните температури още веднъж ще надвишават 15°.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР