Над Пепи Еврото има разпънат държавен чадър, с комисията за

...
Над Пепи Еврото има разпънат държавен чадър, с комисията за
Коментари Харесай

Бойко Рашков: Над Пепи Еврото има разпънат държавен чадър, с комисията за Нотариуса се хвърля прах в очите

Над Пепи Еврото има разпънат държавен чадър, с комисията за Нотариуса се хвърля прахуляк в очите. Това съобщи депутатът от ПП/ДБ Бойко Рашков по време на дебатите за основаването на специфични комисии, които да открият има ли непозволено въздействие върху правораздавателната система у нас и условия към убийството на Мартин Божанов – Нотариуса.

Според него сходни комисии са безусловно неефективни. Няма и по какъв начин да има някакъв сериозен резултат.

Така Бойко Рашков се опълчи на решение, което излиза от неговата парламентарна група. Отново, откакто се разгласи и срещу измененията в Конституцията. В последните два месеца Бойко Рашков направи намерено не едно политически изявления, които директно уличават присъединяване на Движение за права и свободи във вземането на решения и/или бездействието на ПП/ДБ като отколешни борци за правова страна и против корупцията.

За него Нотариуса е бил доста ниско в корупционната скица. Народното събрание не може да се занимава с някакъв клуб.

Той се възмути, че нашите политици ни лук яли – ни лук мирисали и желали да хвърлят прахуляк в очите на хората. Рашков не вижда резултат какво ще стане като се разбере кой е влизал в клуба.

Като министър при него пристигнали хора да се оплакват от Мартин Божанов. Той сложи въпроса и за Пепи Еврото, който бил гнездото на корупцията. Антикорупционната комисия от дълго време трябвало да се занимава с парцелите му. Но върху фамилията на Еврото има разпънат държавен чадър.

Рашков попита дали парламентарната комисия ще се занимае и с кариерата на Пепи Еврото в правосъдната система.

Някой ще попита ли Сотир Цацаров какви високи професионални качества е видял в Пепи Еврото, попита депутатът. Той сподели, че Цацаров е оказвал напън върху Бюрото за надзор на СРС и дали не е работил с един глобен по Закона Магнитски.

Има Такъв Народ се солидаризираха с думите му.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова също взе думата и показа, че има класическа форма на октопод, обкръжил правосъдната система. През Конституцията овладявате прокуратурата, обърна се тя към болшинството. Левите считат, че комисията ще бъде употребена в полза на избрани лобита и чешене на езици.

Парламентарните групи и на ГЕРБ и Движение за права и свободи, както и на ПП/ДБ входираха в деловодството на Народното събрание планове на Решение за основаване на краткотрайна комисия за инспекция на обстоятелства и условия, свързани с активността на групата към Мартин Божанов – Нотариуса. В пленарна зала планът бе показан от Мирослав Иванов от ПП/ДБ.

От „ ИТН “ излязоха с контрапредложение за основаване на комисия, която да прегледа и откри престъпните връзки и въздействия при съставянето на актуалното държавно управление.

Източник – News.bg

Още вести четете в секция България

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР