Над останалата част от страната ще преобладава слънчево време с

...
Над останалата част от страната ще преобладава слънчево време с
Коментари Харесай

Започва най-празничният месец! Ето с какво време посрещаме декември

Над останалата част от страната ще доминира слънчево време с раздрана междинна и висока облачност. В Източна България и Предбалкана ще духа сдържан и краткотрайно мощен югозападен вятър, с който над страната ще се придвижва топъл въздух.

Жълт код за мощен вятър е разгласен за областите Враца и Монтана.

 

Преобладаващите минимални температури ще бъдат сред минус 2° и 3°, по-високи в източните региони. Максималните температури ще бъдат сред 15° и 20°, доста по-ниски: 5°-10° в регионите с трайна мъгла. В София минималната температура ще бъде към минус 1°, оптималната - към 7°. Атмосферното налягане е по-ниско от междинното за декември и ще продължи да се намалява.

 

Над Черноморието ще доминира слънчево време с раздрана междинна и висока облачност. В утринните часове тук-там по крайбрежието още има понижена видимост. Ще духа сдържан и краткотрайно мощен югозападен вятър. Максимални температури: 14°-20°. Температурата на морската вода е 10°-11°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

 

Над планините ще доминира слънчево време с раздрана междинна и висока облачност. Ще духа мощен, по билата и плевел югозападен вятър, с който ще продължи преносът на топъл въздух. Температурите доста ще се покачат и оптималната на височина 1200 метра ще е към 14°, на 2000 метра - към 8°.

 

В събота с югозападен вятър затоплянето в планините и в Източна България ще продължи, а в котловините и в западната част от Дунавската низина и Горнотракийската равнина, ще се задържи мъгливо и относително студено. Минималните температури ще са от 0°-2° в регионите с мъгла до 12°-14° в местата с южен вятър. Дневните температури ще са от 4°-8° в крайните северозападни региони до 18°-20° на доста места в Източна България. Над страната ще има раздрана висока облачност, която вечерта от северозапад ще се усилва и вплътнява.

 

През нощта против неделя ще стартират превалявания от дъжд. С насочване напразно от северозапад ще нахлува леден въздух. В неделя ще бъде ветровито и облачно, с превалявания, най-вече от дъжд. Температурите ще са с дребен дневен ход – по-ниски в Западна България, до момента в който в югоизточните региони ще е към момента топло. Вечерта и през нощта против понеделник, с продължаващото захлаждане, дъждът ще минава в сняг.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР