Над много райони в цялата страна ще продължи да се

...
Над много райони в цялата страна ще продължи да се
Коментари Харесай

Синоптиците предупреждават за лошо време и в събота – къде се очаква да вали най-много

Над доста региони в цялата страна ще продължи да се развива мощна купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни, краткотрайно интензивни превалявания , съпроводени с гръмотевични стихии . На места количествата ще са обилни и има условия за градушки.Ще духа слаб в източните региони до сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще са сред 20° и 25 °, в София - към 21°, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

За през днешния ден осем области са в оранжев код  за очаквани обилни дъждове и гръмотевични стихии. За останалите 20 области е в действие жълт предупредителен код. 

Вечерта последователно на всички места преваляванията ще отслабват.
 прогноза Национален институт по метеорология и хидрология
Над Черноморието ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност. На доста места ще има краткотрайни интензивни превалявания, в обособени региони съпроводени с гръмотевици. Ще духа до сдържан вятър от източната четвърт. Максималните температури ще са 20°-23°, близки до температурата на морската. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Над планините ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност. Ще има обилни превалявания с гръмотевични стихии. Ще духа сдържан до мощен вятър с източна съставния елемент.

Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 14°, на 2000 метра - към 9°.

И в неделя ще има гръмотевични стихии, обилни по количество превалявания, тук-там и градушки. Вероятността за интензивни феномени е огромна за доста региони в Северна и Източна България. Вятърът в Източна България краткотрайно ще се усили, ще е от север-североизток, в западната половина от страната ще остане слаб до сдържан, от север-северозапад. Температурите ще се покачат с градус-два.

В началото на идната седмица остава с нараснала възможност за валежи, само че към този момент на по-малко места в страната и по-малко като количество; въпреки всичко на обособени места към момента са вероятни краткотрайно по-интензивни превалявания. Ще има и слънчеви часове, основно преди обяд. Вятърът ще остане от северната четвърт, слаб до сдържан. Температурите ще са с още два-три градуса по-високи. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР