Над милион вярващи с надежда за чудо в ежегоден католически

...
Над милион вярващи с надежда за чудо в ежегоден католически
Коментари Харесай

Над милион вярващи с надежда за чудо в ежегоден католически фестивал

Над милион вярващи с вяра за знамение в годишен католически фестивал
Тълпи от вярващи се втурнаха към историческа скулптура на Исус Христосна годишния фестивал във филипинската столица, който е едно от най-големите международни шоута на ревностния католицизъм.

Мнозина в тълпата от мъже и дами, които съгласно полицията са били повече от един милион, имат вяра, че докосването до Черния Назарянин или наличието им там може да излекува болните или да им донесе шанс.
 Желаещите да се допрян до статуята се катерят един върху различен Желаещите да се допрян до статуята се катерят един върху различен / БГНЕС
Поклонниците се събраха преди зазоряване, с цел да видят статуята в същинския й размер, до момента в който се придвижваше върху железна платформа по седемкилометровия маршрут през тесните улички на Манила от екип, придържащ я с дебели въжета.

"Оживях след инсулт поради него (Бог). Ще върша това всяка година, до момента в който навърша 100 години", сподели 70-годишният Хоакин Бордадо, който участва на процесията от десетилетия. „ Бог ми заповяда да направя това и не се усещам изтощен‘, добави той, облечен в робас дължина до глезена и венец от бодлива тел.

Около него хората скандираха "Вива Назарянина" („ Да живее назарянина “), блъскайки се с цел да го видят или правейки селфи с разпънатата на кръст скулптура, облечена в керемидена тога и покрита с трънен венец.

- "Ритъм на мира" –

Вярващите, боси в символ на смирение, се катереха един върху различен, с цел да допрян заплаща на иконата, носеща името на рожденното си място.
 Поклонниците имат вяра, че ще бъдат излекувани и с повече шанс в случай че се допрян до разпънатия на кръст назарянин в тога и с трънен венец Поклонниците имат вяра, че ще бъдат излекувани и с повече шанс в случай че се допрян до разпънатия на кръст назарянин в тога и с трънен венец / БГНЕС
Смята се, че тя е оживяла в пожар през 17-ти век, до момента в който е била на път към Филипините, трансформирали се в бастион на католицизма в Азия в 400-годишната история като испанска колония.

Шефът на полицията във Филипините Оскар Албайалде сподели, че е разположил над 7 000 чиновници, с цел да охраняват събитието, а мобилните телефонни мрежи бяха прекратени като защитна мярка против отдалечено взривяване на бомби.
 Над 700 чиновници на реда и Червения кръст се грижат за продължаващата 20 часа върволица Над 700 чиновници на реда и Червения кръст се грижат за продължаващата 20 часа върволица / БГНЕС
Властите не оповестяват за някаква съответна опасност за шествието, само че нацията е дом на няколко дейни бунтовници, правили набези против цивилни.

До ранния следобяд, измежду пика на 20-часовата върволица, Червеният кръст към този момент се е намесил при близо 220 пациенти за припадъци, замаяност, натъртвания и навяхвания. Всяка година стотици ранени и няколко смъртни случая не са нещо извънредно.

Критиците настояват, че шествието е комбинация от поверие и непотребен риск за хората, които се събират всяка година.
 Статуята изминава 7-километров маршрут в столицата Манила Статуята изминава 7-километров маршрут в столицата Манила / БГНЕС
Но църковните управляващи споделят, че практиката е витален израз на религия измежду нацията от 105 милиона души, която е преобладаващо християнска. Сред тях има повече от 80 милиона католици.

"Ако сте външен човек, няма да чуете, видите или усетите тази религия. Ще видите единствено неконтролирана и безредна ситуация", сподели отец Даничи Хюй, духовник в дестинацията на шествието, църквата Куапо. "Но вътре има темп на мир. Има спокойствие", сподели той пред Агенция Франс Прес. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР