Над милион и 250 хиляди души са бежанците от Украйна

...
Над милион и 250 хиляди души са бежанците от Украйна
Коментари Харесай

Екип на bTV от границата на Украйна с Полша: Хиляди продължават да търсят спасение


Над милион и 250 хиляди души са бежанците от Украйна от началото на войната. Данните са на Върховия комисариат на Организация на обединените нации за бежанците.

Най-голям е потокът към граничните пунктове с Полша. Оттам са минали 672 000 души.
Други 194 000 са минали през Молдова. 133 000 са се насочили към Унгария.
89 600 - към Словакия.

Снимка: btvnovinite.bg


53 300 души са намерили леговище в Русия. Германия разгласи, че в страната към този момент са пристигнали 18 000 бежанци от Украйна. Към останалите страни са се отправили 180 000 души.

Българската Гранична полиция е записала, че сме приели за девет дни малко над 20 хиляди бежанциНай-голям е потокът към граничните пунктове с Полша. От там са минали 672 000 души, други 194 000 са минали през Молдова. 133 000 са се насочили към Унгария 89 000, малко повече от 89 000 към Словакия 53300 души са намерили леговище в Русия.

Според предвиждания на Организация на обединените нации 4 милиона бежанци ще преминат в прилежащите страни, най-много в Полша, след експлоадирането на спора в Украйна.

Има обаче и още една догадка, за която към този момент се приказва в полските медии.

Въпросът е, в случай че Русия успее да окупира Украйна, каква част от украинците ще са съгласни да живеят под режима на Путин. Тогава това към този момент повдига въпроса за миграция, която ще е даже доста по-голяма и фрапантна.

Интензивността на хората, които идват към Полша през последните 24 часа не понижава. Напротив, усилват се рейсовете, които идват един след различен. Целият потенциал на всички чиновници на митниците, както и на доброволческите групи и на полицията работят на цялостни обороти и оказват помощ на всички хора.

Снимка: btvnovinite.bg


Дали Полша и прилежащите страни ще могат да поемат целия бежански напън, следва да стане ясно в идващите дни.

Това, което се случва и в този миг е, че организацията продължава да става все по добра.

Хората, които идват на граничния пункт се откарват на разнообразни места в Полша, където управляващите да могат да се оправят с по-малки групи от хора.

Снимка: btvnovinite.bg


Автобус с бежанци да вземем за пример се насочва към Варшава, където храната ще имат ново систематизиране и за тях ще се откри къде да бъдат настанени.

Ако някой не се е ориентирал към момента и се пробва да откри своя път, той има опция да отседне за безкрайно време в хале на границата, където получава топлота, храна, както и информация за това, което е допустимо да направи оттук насетне с живота си.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР