Над милион британци подписаха петиция в интернет, призоваваща да се

...
Над милион британци подписаха петиция в интернет, призоваваща да се
Коментари Харесай

Над милион британци подписаха петиция срещу Борис Джонсън

Над милион британци подписаха петиция в интернет, призоваваща да се анулира блокирането на Народното събрание, което счита наложи министър председателят Борис Джонсън, с цел да не му попречат депутатите да реализира Брекзит без договорка. Подписите ас събрани з по-малко от денонощие, съобщи Би Би Си.

Припомняме, Джонсън разгласи, че ще разпусне Народното събрание във почивка за пет седмици. Очаква се решението да влезе в действие сред 9 и 12 септември. Ваканцията, която публично беше наречена пророгация би трябвало да продължи до 14 октомври, за когато е планувана тирада на кралицата пред Народното събрание.

По рано беше обявено, че кралица Елизабет II е дала отговор позитивно на молбата на премиера да позволи пророгацията. Очаква се в речта си пред депутатите на 14 октомври тя да показа програмата на държавното управление.

Джонсън счита непременно да извади Англия от Европейски Съюз на 31 октомври. Парламентът обаче не би позволил Брекзит без договорка, по тази причина той реши да го разпусне до 14 октомври, когато ще е прекомерно късно, с цел да могат депутатите да попречат на желанията му.

За доста британци методът на Джонсън е нечестен.

70 авторитетни политици и адвокати подадоха правосъден иск против дейностите на държавното управление, които те дефинират като противозаконни. Изслушванията по делото са планувани за 6 септември. Ищците се надяват на краткотрайно правосъдно решение, което да осуети влизането на пророгацията в действие на плануваните дати, оповестява Daily Telegraph.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР