Над месец Законът за държавния бюджет се дъвче“ от експерти

...
Над месец Законът за държавния бюджет се дъвче“ от експерти
Коментари Харесай

Никола Стоянов за Бюджет 2024 г.: Стъкмистика е

Над месец Законът за държавния бюджет се „ дъвче “ от специалисти и се оказва, че е стъкмистика , съобщи някогашният министър на стопанската система Никола Стоянов в ефира на „ bTV “. По мотив, той означи, че в план-сметката за следващата година няма планувано такова нещо, само че към нея имало 3-годишна планирана рамка . И посочи, че това са обществени документи .

Стоянов направи коментар и на изявлението на президента, че е подготвен да наложи въто върху държавния бюджет с това, че, на които, че е станал жертва на подправена вест . Сред претекстовете на президента е този: „ Недопустимо е и желанието на министъра на финансите за разпродаване на Държавния аграрен фонд. Тази земя е стратегически запас. “

На това Стоянов уточни: „ На 45 стр. е мнението на Министерството на земеделието и храните, което споделя: „ във връзка с посочения доход от 340 милиона лв. и към 700 хиляди дка земя. “ Прогнозата е част от Закона за държавния бюджет. Може да стартират процедури по продажбата, с цел да влязат тези доходи за 2025 година. Това е прогноза, само че в случай че бъде признат по този начин както е, не се лъжете, че прогноза е нещо по този начин във въздуха просто. Прогнозата е част от Закона за държавния бюджет. Тази 3-годишна прогноза е част от документите. Веднъж, заложена, тя дава право незабавно от първи януари да се пристъпи към продажбата. Така че парите да влязат през 2025 година “

Бившият министър даде пояснение и за това какво е смисъла на продажбата на въпросната земя . По думите му земята е стеснен запас и всички знаем, че страната ни разполага с територия, от която част са държавни земи. От отдаването им под лихва България печели почти 90 млн. лв. на година .

„ Тази земя е лимитирана – 700 000 декара са към сред 1/4 и 1/5 от целия аграрен фонд. Тази земя също така има напълно друго предопределение. С нея се обезщетяват стопани, които по разграничи интернационалните контракти са изгубили личната си земя “, добави той.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР