Над източната половина от страната облачността ще остане предимно значителна

...
Над източната половина от страната облачността ще остане предимно значителна
Коментари Харесай

Слънцето се показва днес, в Пловдив 16 градуса

Над източната половина от страната облачността ще остане най-вече забележителна и на обособени места, основно в югоизточните региони, ще превали слаб дъжд. Над западната половина на страната облачността ще се раздира и понижава и денем ще има повече слънчеви часове. Ще продължи да духа слаб, в Дунавската низина и Източна България - до сдържан североизточен вятър. Минималните температури ще са най-вече сред 5° и 10°, на обособени места в Западна България - малко по-ниски, и там ще се образува слана. Максималните температури ще са най-вече сред 15° и 20°. В Пловдив слънцето ще успее да пробие облаците. Максималната температура остава 16 градуса.

Над Черноморието ще е най-вече облачно, тук-там, основно по южното крайбрежие - със слаби превалявания от дъжд. Ще продължи да духа сдържан и краткотрайно мощен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 17-18°. Температурата на морската вода е към 20°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Над планините ще е най-вече облачно, по билата мъгливо. На обособени места, основно в планините от Южна България,ще превали дъжд, над 2500 метра – сняг. Ще духа до сдържан вятър от североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 9°, на 2000 метра - към 3°.

В понеделник над източните региони облачността ще се задържи най-вече забележителна, към момента там на обособени места е допустимо да превали слаб дъжд. Дневните ще се покачат едва и оптималните ще са сред 17° и 22°. Във вторник и в източните региони вятърът ще отслабне. Повече слънце ще има към и след обяд. Минималните температури ще са без основна смяна, а дневните ще се покачат с 2-3 градуса. В сряда от северозапад ще проникне леден въздух. Облачността ще се усили, на обособени места ще превали.
тагове слънце облаци 16 градуса времето
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР