Над хиляда наемници от групата Вагнер са напуснали Беларус, защото

...
Над хиляда наемници от групата Вагнер са напуснали Беларус, защото
Коментари Харесай

Членове на Вагнер напускат Беларус заради ниско заплащане

Над хиляда наемници от групата " Вагнер " са напуснали Беларус, тъй като не са удовлетворени от заплащането си, заяви украинският Национален център за опозиция (НЦС).

Източници от Беларус оповестиха на Центъра, че броят на бойците на " Вагнер " е намалял от 5800 на 4400 души.

Според отчета повода е " неналичието на финансиране от Русия ". Неудовлетворени от приходите си, наемниците на " Вагнер ", ситуирани в Беларус, са подписали контракти да се бият в африкански страни или са отпътували на отмора без желание да се връщат.

Правителството на Беларус откри партньорство с " Вагнер груп " през юли, когато частната военна компания се реалокира в Беларус след протеста на Евгений Пригожин през юни. Оттогава членовете на " Вагнер " образоват беларуските бойци.

Предвид ниското възнаграждение на инструкторите, " множеството от тях не възнамеряват да останат в страната за дълго време ", твърди НЦС.

Макар че бойците наподобява се изтеглят от Украйна, наличието им в Беларус докара до напрежение в района. Полша, Литва и Латвия заплашиха да затворят границите си с Беларус поради интензивността на " Вагнер " по границата. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР