Над хиляда мигранти от Централна Америка се стекоха днес на

...
Над хиляда мигранти от Централна Америка се стекоха днес на
Коментари Харесай

Над 1000 мигранти се опитаха да влязат в Мексико

Над хиляда мигранти от Централна Америка се стекоха през днешния ден на мост над река Сучиате, отделяща Южно Мексико от Гватемала. Бойци на Мексиканската национална армия се пробваха да попречат на по-нататъшното им пътешестване на север, съобщи Асошиейтед прес.

Мексиканските управляващи разрешиха на няколко десетки мигранти да влязат в Мексико по моста, до момента в който в това време мигрантите бяха предупреждавани по високоговорител, че даже и да стигнат до Съединени американски щати, там може и да не им бъде предоставено леговище.

По брега на реката се строиха стотици гвардейци, с цел да осуетят противозаконното влизане на мигрантите в Мексико. Гласът от високоговорителя непрекъснато повтаряше, че който прекоси реката, "влиза в Мексико нелегално ".

В Мексико затриха прочут човеколюбец, изхранил 3000 мигранти

Мексиканското държавно управление преди този момент разгласи, че на мигранти, които влизат в Мексико, без да се записват, няма да бъде разрешавано да напущат южната погранична зона. Но който желае да кандидатства за леговище или за различен тип протекция, ще има право да го направи и да легализира статута си в Мексико.

Гватемалските управляващи преброиха над 3000 мигранти, които през последните дни са се записали по граничните пунктове, с цел да влязат на мексиканска територия, имало е и още мигранти, които обаче не са се записали.

Мостът към Мексико през днешния ден беше затворен, само че предходния ден беше отворен, разяснява Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР