Над хиляда жители на град Мартен настояват да се промени

...
Над хиляда жители на град Мартен настояват да се промени
Коментари Харесай

Жителите на Мартен искат нова организация на движението

Над хиляда поданици на град Мартен упорстват да се промени организацията на придвижване на тежкотоварните камиони в региона на Дунав мост. Колоните от ТИР-ове по пътя Русе-Силистра затрудняват трафика и са главната причина за злополуките в региона. Хората са изпратили протестна подписка до общината с искане казусът да се реши в най-кратки периоди.

Само преди дни на пътния сектор двама младежи откриха гибелта си, а други трима бяха откарани с заплаха за живот в русенска болница.

Трафикът в региона е извънредно огромен, а колоната от ТИР-ове продължава да се натрупа. В избрани часове тази колона доближава до град Мартен. Тежкотоварните коли чакат да преминат през Дунав мост в посока Румъния.

Кметът на Мартен изясни, че казусът съществува от доста време. Сезирани са разнообразни органи. До в този момент няма решение и колоната от ТИР-ове продължава да стига до града.

Жителите за следващ път вършат подписка, с цел да се вземе обикновено решение на казуса. Те желаят колоната от ТИР-ове да не е на този сектор и да се изградят буферни паркинги.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР