Над хиляда души са загинали, а повече от 30 милиона

...
Над хиляда души са загинали, а повече от 30 милиона
Коментари Харесай

Над 1000 са загиналите при наводненията в Пакистан

Над хиляда души са починали, а повече от 30 милиона са наранени от извънредно мощните мусонни дъждове, предизвикали обширни наводнения в северната и южната част на Пакистан . Страната се нуждае от финансова помощ , с цел да се оправи с следствията от, сподели външният министър Билавал Бхуто-Задари, добавяйки, че се надява финансови институции като Международния валутен фонд да вземат поради икономическите последствия от тези наводнения , предава Ройтерс.

" Не съм виждал опустошения от подобен мащаб, доста ми е мъчно да го изразя с думи... това е голямо ", сподели пакистанският външен министър Билавал Бхуто-Зардари в изявление за Ройтерс, добавяйки доста че доста аграрни площи с култури, които обезпечават огромна част от поминъка на популацията са били унищожени .

" Очевидно това ще се отрази на цялостната икономическа обстановка ", сподели той.

Азиатската нация е в икономическа рецесия, изправена пред висока инфлация, обезценена валута и недостиг по настоящата сметка. Бордът на МВФ би трябвало да реши тази седмица дали да отпусне 1,2 милиарда $ като част от седмия и осмия транш от избавителната стратегия на Пакистан , в която той влезе през 2019 година

Бхуто-Зардари сподели, че се чака бордът да утвърди транша, защото към този момент е реализирано съглашение сред пакистански чиновници и МВФ и той се надява през идващите месеци Фондът да регистрира въздействието на наводненията.

Бхуто-Зардари, наследник на убития някогашен министър председател на Пакистан Беназир Бхуто, сподели, че икономическото влияние към момента се прави оценка, само че съгласно някои оценки наводненията са нанесли вреди за 4 милиарда $ . Като се има поради въздействието върху инфраструктурата и поминъка на хората, той сподели, че чака общата цифра да бъде доста по-висока .

Тази седмица Пакистан ще насочи апел с молба към страните-членки на Организация на обединените нации да допринесат за напъните за оказване на помощ, сподели Бхуто-Зардари, и страната би трябвало да прегледа по какъв начин ще се оправи с дълготрайните въздействия от изменението на климата.

" Въпреки обстоятелството, че Пакистан допринася с незначителни количества към общия въглероден отпечатък... ние сме опустошени от климатични бедствия като тези още веднъж и още веднъж и би трябвало да се приспособяваме в границите на нашите лимитирани запаси, както можем, с цел да живеем в тази нова среда ", сподели той.
 Наводнение лиши живота на повече от 500 души в Пакистан
Наводнение лиши живота на повече от 500 души в Пакистан

Отдалечените общности в бедната югозападна провинция Белуджистан са измежду най-тежко засегнатите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР