Над един милион и двеста хиляди теста трябват за всички

...
Над един милион и двеста хиляди теста трябват за всички
Коментари Харесай

Денков: Не аз затварям училищата

Над един милион и двеста хиляди теста трябват за всички възпитаници седмично, от първи до 12 клас, това сподели служебният министър на образованието Николай Денков. 112 възпитаници са открити като позитивни, 65 са били учителите, а 63 са били от непедагогическия личен състав.

" Затварянето на учебните заведения стана със заповед на здравния министър и аз бях сюрпризиран от това решение. Министърът на здравеопозването задава рамката, а Министерството на образованието се пробва да работи в тази рамка ", уточни Денков по Дарик радио.

Когато дойдат проби Министерството на образованието провежда дистрибуцията им към учебните заведения, само че дали учиниците могат да влязат в клас зависи от министъра на опазването на здравето, уточни той.

Целият напън върху мен да върна учениците е изцяло несъответстващ, съобщи още министър Денков.

Тестове за децата от първи до четвърти клас има до десети декември. Ако дойдат нови проби ще ги разпределим по този начин, че оптимален брой да се върнат в учебно заведение, добави той.

Заплащането на проби може да има единствено в частните учебни заведения.

Само 7 % от децата са имунизирани, към 5 % са преболедували, добави просветителният министър.

Никога не съм желал да бъдат затваряни учебните заведения. Затварянето на учебните заведения е напълно в пълномощията на здравния министър, сподели още Николай Денков.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР