Над един милион е-винетки на стойност повече от 74 млн.

...
Над един милион е-винетки на стойност повече от 74 млн.
Коментари Харесай

Над 1 млн. е-винетки за 74 млн. лв. са продадени от началото на годината

Над един милион е-винетки на стойност повече от 74 млн. лева са продадени от началото на 2020 година, оповестиха от Агенция "Пътна инфраструктура " /АПИ/. Пикът е бил на 31 януари, когато са купени близо 96 000 е-винетки, от които 77 000 са годишни. Близо две трети от продадените през 2020 година са за интервал от година. За съпоставяне през 2019 година най-вече винетки са продадени на 1 февруари - 119 000, от които 102 000 са били годишни, показаха от АПИ.

В края на януари и при започване на февруари е пикът за замяна на годишната винетка, защото до началото на 2018 година годишните стикери са били с годност до 31 януари на идната година. В съпоставяне с януари 2019 година, когато беше въведена електронната винетка и продажбите започнаха на 17 декември 2018 година, в този момент има покачване от 4 млн. лева в постъпленията, без да е променяна цената на винетките. Един от факторите за това е дисциплиниращият резултат на електронната система за събиране на пътни такси и тол контрола, допълват от организацията.

АПИ: Няма проблем в продажбата на е-винетки

За улеснение на потребителите валидността на е-винетката може да бъде тествана на уеб страницата www.bgtoll.bg от бутона "Проверка на винетка ", прибавят от АПИ.

След началото на автоматизираното електронно правоприлагане нарушителите ще бъдат уведомявани за глобите, които дължат, или от екипите на тол контрола на пътя, или по пощата с електронен фиш, написа още в известието.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР