Над един милион деца са напуснали Украйна за по-малко от

...
Над един милион деца са напуснали Украйна за по-малко от
Коментари Харесай

УНИЦЕФ: Над един милион деца са напуснали Украйна след руската инвазия

Над един милион деца са напуснали Украйна за по-малко от две седмици след съветската инвазия в страната на 24 февруари, съобщи Ройтерс, като се базира на Детския фонд на Организация на обединените нации (УНИЦЕФ).

Повече от два милиона души са напуснали от началото на войната Украйна, с население от 44 милиона индивида. Повечето от украинските бежанци са дами и деца, защото мъжете, годни да носят оръжие, нямат право да напущат страната.

От началото на войната са били убити минимум 37 и ранени 50 деца, заяви още изпълнителният шеф на УНИЦЕФ Катрин Ръсел. Тя сподели, че е ужасена от известието за съветско нахлуване против детска болница в украинския град Мариупол макар контрактуваното преустановяване на огъня.

17 индивида - болничен личен състав и бременни дами - са били ранени при въздушния удар през вчерашния ден, споделиха украинските управляващи. Президентът Володимир Зеленски упрекна Русия в геноцид и прикани за стягане са глобите против нея.

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш назова офанзивата " ужасяваща ".

Ние предупредихме в наше изказване от 7 март, че украински радикали са трансформирали тази болница във боен обект, сподели съветският първи заместник-постоянен представител в Организация на обединените нации Дмитрий Полянски. По мотив осъждането на нападението от Гутериш, Полянски съобщи, че Организация на обединените нации популяризира погрешна информация.

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР