Над две трети от американците са против непредизвикан военен удар

...
Над две трети от американците са против непредизвикан военен удар
Коментари Харесай

Мнозинството американци не желаят удар по Северна Корея

Над две трети от американците са срещу неуместен боен удар на Съединени американски щати против Северна Корея и имат вяра, че по-скоро американските военни ръководители биха се справили с дипломатическата рецесия с Пхенян, а не президентът Доналд Тръмп. Това сочи допитване на в. "Вашингтон пост " и Ей Би Си нюз, оповестено през вчерашния ден и представено от ДПА.

Според анкетата 67 % от американците са на мнение, че Съединени американски щати не трябва да правят предпазен боен удар против Северна Корея.

Представителната извадка е обхващала 1002 възрастни американци, които в интервала 18-21 септември е трябвало да отговорят на 20 въпроса за това дали президентът Тръмп и неговата администрация са в положение да се вършат с допустима военна борба със Северна Корея и да ръководят страната.

Повечето американци имат доверие в способността на военните ръководители в Съединени американски щати да се оправят по виновен метод казуса със Северна Корея: 72 % от интервюираните декларират, че имат "много огромно " или "доста огромно " доверие във военното управление по отношение на 37 % за Тръмп.

Мнозинство от 70 % считат, че Северна Корея съставлява сериозна опасност за Съединените щати, само че едвам 39 на 100 поддържат удари против севернокорейски военни цели, с цел да бъде заставен Пхенян да се откаже от нуклеарната си стратегия.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР