Над два пъти повече заразени с Ковид-19 през последните седем

...
Над два пъти повече заразени с Ковид-19 през последните седем
Коментари Харесай

Двойно повече заразени с коронавирус в област Русе

Над два пъти повече инфектирани с Ковид-19 през последните седем дни по отношение на интервала сред 12 и 18 юни регистрират здравните управляващи в Русенско.

Новите случаи през миналата седмица са 27, до момента в който през миналата те са били 11. Същевременно осъществените имунизации сред 19 и 25 юни са 63, като едвам 11% от тях или единствено седем са били първа игла. Най-много се резервира делът на поставените бустерни дози – 39 от направените ваксини. До момента в област Русе са осъществени 128 501 имунизации, като повторна доза са получили 58 449 души. Бустерна доза пък е направена на общо 22 303 русенци.

През вчерашния ден няма инфектирани с коронавирусна зараза в региона. Няма и умряли с позитивен тест за Ковид-19. Оздравели са четирима души. Така се оказва, че от началото на пандемията досега преболедувалите в района са малко над 32 000, а умрелите са 1910. Активните случаи все още са 32, от които осем души са на болнично лекуване. Справка в Единния информативен портал сочи, че с изключение на в Русе за последните 24 няма инфектирани в още три области – Ловеч, Монтана и Смолян.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР