Над два пъти минималната работна заплата да получават част от

...
Над два пъти минималната работна заплата да получават част от
Коментари Харесай

МТСП: Заплатите на социалните работници да са над 2 минимални

Над два пъти минималната работна заплата да получават част от от услугите, финансирани от държавния бюджет, предлага общественото министерство. При минимална работна заплата за страната от 610 лева, в случай че предлагането бъде признато, част от обществените служащи ще получават сред 1000 и 1500 лева от 2022 година. В оповестените за разискване критерии за образуване на техните заплати е планувано обвързване с минималната за страната работна заплата, като смяната би трябвало да влезе в действие от началото на 2022 ра година:
" задължава да се одобряват критерии за образуване заплатите на обществените служащи от услугите. Те ще бъдат диференцирани, като за ръководителите на дневни центрове или 24-часови услуги, месечната заплата ще е от 180 до 250 на 100 от минималната, а за главните и целесъобразни експерти, които директно дават услугата на хората - от 150 до 220 на 100 от минималната заплата, отново според от типа на услугата. Най-високо ще е заплащането в интегрираните здравно-социални услуги за деца и възрастни.
 Първата група чиновници на Социален патронаж с негативни проби за COVID-19 Първата група чиновници на " Социален патронаж " с негативни проби за COVID-19
Резултатите от пробите за ковид на първата група чиновници на столичния „ Социален патронаж “ са негативни, заяви БТ...
Предвидено е още за тези, които поставят грижа за хора с нападателно държание и с потребност от непрекъснато здравно наблюдаване, заплатите да се завишават в допълнение с до 30%.
По данни на, сега над 16 000 обществени служащи са заети в услугите и се грижат за над 36 000 консуматори. "
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР