Над два часа продължи срещата на министъра на енергетиката Румен

...
Над два часа продължи срещата на министъра на енергетиката Румен
Коментари Харесай

Протестиращи пред енергийния министър: Териториалните планове са краят на нашата работа

Над два часа продължи срещата на министъра на енергетиката Румен Радев с протестиращите енергетици и миньори на барикадата на Автомагистрала “Тракия ”. 
Недоволните желаеха привикване на ексклузивен Министерски съвет, на който да участват и те с работни групи от двете предприятия в комплекс “Марица изток ”. Министърът отговори, че не може да извърши самосиндикално това, само че може да сведе информацията до премиера Денков и да бъде взето решение. Министърът за следващ път предложения протестиращите на договаряния в Министерския съвет с учен Денков 
“Елате на следващия ден. Това ми е молбата! Ако това е народен митинг, дайте го като опция да се развие с цялото държавно управление ”. 
След срещата с министъра, протестиращите го изпратиха със викания “оставка ” и оповестиха изрично, че ще останат на място да отстояват своите претенции, до момента в който това се постанова. 
Срещата също се организира под крясъци “Оставка ” и разнообразни викания, само че се трансформира в разговор - задаване на въпроси от страна на протестиращите и отговори - на министъра.
Радев посочи, че за управлението на министерството към този миг най-ценни са хората и неразпарчетосването на земята в комплекса “Мини Марица изток ”.
Той добави, че териториалните проекти към този момент са предадени в Брюксел.
На въпрос какво ще вършат хората оттук насетне при вероятно затваряне на централите, министърът съобщи, че не може да отговори. Каза също, че проектите подлежат на предоговаряне и че е имало 1 месец и половина публично разискване, преди да бъдат изпратени в Брюксел.
БНР
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР