Над десет селища и градове в Италия въведоха днес ограничения

...
Над десет селища и градове в Италия въведоха днес ограничения
Коментари Харесай

Смог в Италия: Десетки общини ограничиха движението на коли

Над 10 селища и градове в Италия вкараха през днешния ден ограничавания за придвижването на коли като част от напъните за понижаване на нездравословните излъчвания след нарастване на замърсяването на въздуха, съобщи Ройтерс.

Продължителен интервал на слънчево време с малко дъждове и ветрове докара до повишаване на замърсяването на въздуха в цялата страна. Това принуди над 60 общини да насочат предизвестие за заплаха от смог.

Властите в североизточния град Торино, където е централата на италианския автомобилостроител Фиат (Fiat), забрани придвижването на коли, създадени преди 2013 година. Подобни забрани издадоха минимум 11 други общини в околната област Пиемонте.

Селища и градове в прилежащата област Ломбардия, в това число Милано, също оповестиха през днешния ден ограничавания за придвижването на коли, само че по-късно краткотрайно ги анулираха, защото оповестената стачка в публичния превоз щеше да остави без транспорт локалните поданици.

Милано е заобиколен от планини, тъй че при условия като днешните, когато няма вятър, въздухът се задържа в средата на долината, посочи инж. Ренато Грампа. По думите му, отоплителните системи и излъчванията от колите провокират този облак от смог.

На юг във Флоренция и седем прилежащи градове е неразрешено придвижването на мощно замърсяващите коли през идващите пет дни
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР