Над десет секции в страната са преминали на хартиени бюлетини

...
Над десет секции в страната са преминали на хартиени бюлетини
Коментари Харесай

Над 10 секции са преминали на хартиени бюлетини

Над 10 секции в страната са минали на хартиени бюлетини поради зародили проблеми с машините, осведомиха от Централната изборна комисия. Сред тях са секции в Стара Загора, Свищов, Ловеч, Пазарджик, Варна, Шумен, Русе. 

Цветозар Томов, представител на ЦИК, увери, че става дума за единични места, само че като цяло изборният ден е почнал обикновено.

Междувременно излязоха първи неофициални данни за изборната интензивност. В първите часове на днешния ден, в който България гласоподава предварително за 48-я си парламент, тя е по-слаба по отношение на тази от предходния път, съгласно организация „ Галъп “. По техни калкулации към 9 часа е била 3.6% по отношение на. За съпоставяне, през ноември 2021 година, която се състояха последните избори, интензивността към същия час е била към 4%.

Първите публични данни от ЦИК се чакат към 11 ч. 

Твърде близо, само че без никакви индикации да прескочим интензивността на предишните избори “, разяснява изпълнителният шеф на „ Галъп “ Първан Симеонов.

Това са четвъртите избори за по-малко от две години. Умората, неналичието на същинска опция и предстоящо късия небосвод на идващия парламент са измежду главните фактори, които отхвърлят хората да отидат до урните.

Надеждата е, че до края на днешния ден изборната интензивност въпреки всичко ще се увеличи. Очакванията са тя да бъде към тази през ноември. Вотът тогава бе и за парламент, и за президент, а денят приключи с към 2.7 млн. упражнили правото си на глас.

Ако обявата ви е била забавна и потребна, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР