Над десет души ще бъдат уволнени заради схема с регистриране

...
Над десет души ще бъдат уволнени заради схема с регистриране
Коментари Харесай

Шефът на КАТ-София: Шофьор кара с 200 км/ч при 80 ограничение

" Над 10 души ще бъдат уволнени поради скица с вписване на едно транспортно средство като друго поради по-нисък налог и застраховка. Установените такива случаи са над 250. Сезирахме Национална агенция за приходите и останалите служби, с цел да се изискат налозите, които се поставят.

Служителите, които ще бъдат уволнени, са хора, работещи на по-ниски равнища. Те са си помагали в група, с цел да се случат пререгистрациите, без нужните документи. Началниците им са в дълготраен болничен отпуск, като си мислят, че ще избегнат ударите на закона”, изясни още той.

„ Само от началото на годината до момента има над 100 000 нарушавания за превишена скорост. Всички, които сме връчили, се заплащат”, съобщи още той, като добави, че има доста безразсъдни водачи.

Тенев разкри, че от началото на годината досега има пет катастрофи с тротинетки. „ Ние ги глобяваме и ще продължим. Доста младежи не се преценяват с разпоредбите за придвижване. До 14 година могат да карат тротинетки единствено по велоалеите, а до 16 година имат право да се движат по пътното платно, само че единствено в последна дясна лента”, изясни началникът на „ Пътна полиция”.

Той приказва за отрицателна статистика - извънредно доста пътни катастрофи на територията на София. Основна част от тях се дължат на неспазване на отдалеченост. „ Превишената скорост, неправилните маневри, неправилното изпреварване - те са много сериозен мотив за тежките произшествия”, добави той.

Алкохолът продължава също да е сериозен проблем - единствено за нощес са хванати 12 души, шофиращи след приложимост на алкохол и наркотични субстанции. Увеличава се броят на водачите, използвали опиати.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР