Над четири милиона долара – такава е равносметката на българския

...
Над четири милиона долара – такава е равносметката на българския
Коментари Харесай

Геймърите в България печелят над 4 млн. долара

Над четири милиона $ – такава е равносметката на българския професионален геймър Иван Бориславов Иванов, по-известен в средите с псевдонима MinD_ContRoL, за последните пет години. Според информация в уеб страницата esportsearnings.com той е взел участие в общо 61 шампионата, от които е спечелил общо 4 483 493 $.

Големия си пробив MinD_ContRoL прави през 2017 година, когато с тима си Team Liquid печелят едно от най-оборотните интернационалните надпревари - The International. Само от него Иванов печели 2 млн. $. " Светът на електронните спортове е забавен и трогателен. Често любовта към видеоигрите води доста от геймърите към професионална реализация. Те стартират да играят в онлайн шампионати, които ги водят към интернационалната сцена. Някои от тях като The International 2019 са с наградни фондове от 30 млн. $ “, оповестиха специалисти от сферата на електронните спортове, написа " Монитор ".

Иванов, който е експерт в играта Dota2, изрично е най-успешният български геймър, като попада и в международния топ 10. Към момента той е на осмо място по облаги от любопитната си специалност. Капитанът на неговия Team Liquid – германецът Куро Такхасоми (с псевдоним KuroKy), е шести в класацията с общи облаги в размер на 5 128 788.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР