Над четири години затвор иска прокуратурата в Турция за кмета

...
Над четири години затвор иска прокуратурата в Турция за кмета
Коментари Харесай

Заради изказване: Турската прокуратура иска над 4 години затвор за кмета на Истанбул

Над четири години затвор желае прокуратурата в Турция за кмета на Истанбул Екрем Имамоглу поради негово изявление през 2019 година, в което, както се твърди, е обидил Висшата изборна комисия (ВИК), оповестява държавната телевизия ТРТ Хабер.

Прокуратурата упорства на Имамоглу да бъде издадена присъда от четири години и един месец затвор за " поредност обиди против държавни чиновници поради техните служебни отговорности ". Повод за обвиняването е изказване на Имамоглу на конференция на 4 ноември 2019 година, откакто няколко месеца по-рано бе определен за кмет на Истанбул при повтаряне на локалните избори там. 

Първите избори се състояха на 31 март 2019 година и за победител от тях бе излъчен претендентът на опозиционния алианс Екрем Имамоглу. Управляващата Партия на справедливостта и развиването (ПСР) обаче оспорва изборните резултати, аргументирайки се с открити нередности, и ВИК одобри желае за отменяне и повтаряне на изборите в Истанбулската огромна община. Повторния избор на 23 юни  Имамоглу завоюва с още по-убедителна преднина и постави завършек на 25-годишното ръководство на ръководещите над икономическата и културна столица на Турция. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР