Над черноморския район Геленджик, където е имението, което бе свързано

Над черноморския район Геленджик, където е имението, което бе свързано ...

Полетите над двореца на Путин” били забранени заради нараснала активност на съседни страни от НАТО”


Над черноморския район Геленджик, където е имението, което бе свързано от разследване с руския президент Владимир Путин, през лятото на миналата година е установена "зона забранена за полети” заради "нарасналата активност на страни от НАТО". Това съобщава руското издание , като се позовава на получения от него официален отговор на руската Федерална служба за сигурност (ФСС). Службата заявява, че в района тя няма други подведомствени обекти.

Миналата седмица екип, близък до опозиционера Алексей Навални, разпространи видеоразследване, озаглавено "Дворецът на Путин". В него се твърди, че дългогодишният руски лидер си е построил "царска империя" с пари от подкупи. Видеото е гледано вече над 100 милиона пъти.

Преди два дни Путин отрече твърденията, че той или най-близките му съюзници са собственици на огромното имение, което според филма е 40 пъти по-голямо от Монако, а цената за изграждането му е била поне 100 милиарда рубли (1.3 милиарда долара).

Вчера пък говорителят на Кремъл , че дворецът на черноморския бряг е собственост на предприемачи. Той обаче не каза кои предприемачи визира. "Кремъл няма право да разпространява имената на собствениците и нямаме намерение да го правим, това не е редно", каза Песков, цитиран от агенция "Интерфакс".

Екипът на Навални твърди, че собствениците, вписани в документите на имота, не разполагат с капитал да го построят и че то е било финансирано с подкупи, платени на Путин.

Източник: mediapool.bg