Над час продължава срещата Борисов-Путин. Политическите теми, който обсъждат руският

...
Над час продължава срещата Борисов-Путин. Политическите теми, който обсъждат руският
Коментари Харесай

Путин към Борисов: Надявам се тази среща да създаде добри условия за развитие на нашите отношения

Над час продължава срещата Борисов-Путин. Политическите тематики, който разискват съветският президент и българския министър председател в Кремъл са Западните Балкани, битката с тероризма.

Борисов означи, че това е третата среща посред им и уточни, че в този момент двете страни могат да си сътрудничат и по тематиката „ Западни Балкани “. Той срещна Владимир Путин с целите по време на председателството на Съвета на Европейски Съюз и по-конкретно с построяването на планове за инфраструктурна, транспортна и цифрова съгласуваност в района.

„ Русия постоянно е имала своето въздействие в Европа и по тази причина е добре да знаете какви планове вършим. В сферата на сигурността и битката с тероризма работим доста добре с вашите служби, както и в региона на туризма и земеделието “, сподели още българският министър председател.

Двамата разискват и опциите за разширение на съдействието в областта на сигурността както на европейско, по този начин и на междудържавно равнище. Премиерът Борисов уточни, че напъните би трябвало да бъдат ориентирани главно към предварителна защита на тероризма – посредством битка с радикализацията и с насилствения екстремизъм.

„ Надявам се тази среща да сътвори положителни условия за развиване на нашите връзки “, сподели съветският президент Владимир Путин. Той уточни, че това може се реализира в областта на стопанската система, културата и духовните връзки.

По време на двустранната среща от българската делегация участваха заместител министър-председателят Томислав Дончев и министърът на енергетиката Теменужка Петков, а от съветска – външнополитическият асистент на президента Юрий Ушаков, министърът на индустрията и търговията Денис Мантуров и зам.-министърът на външните работи Александър Грушко.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР