Над Балканите преминава студен атмосферен фронт, с който в следващите

...
Над Балканите преминава студен атмосферен фронт, с който в следващите
Коментари Харесай

Прогнозата за времето: зимата се завръща за кратко

Над Балканите минава леден атмосферен фронт, с който в идващите 2 дни чакаме превалявания, научихме от . В сряда валежите от северозапад ще продължат на югоизток, обхващайки съвсем цялата страна. Валежите няма да са продължителни, а краткотрайни. На изток към и след обяд ще има предпоставки дъждът да е малко по-интензивен, на моменти и съпроводен от гръмотевици.

С бързото рухване на температурите по високите елементи на Западна България и в Предбалкана дъждът ще се обърне на влажен сняг, само че няма да има забележителна снежна завивка. Ще е ветровито с дневни температури в интервала от 5-6 градуса на Запад до 15-16 градуса на Югоизток.

 прогноза NOVA

И в сряда, и в четвъртък ще е прохладно, само че първия ден поривите ще са изключително мощни в западната част на Дунавската низина, по южните скатове на Стара планина и в Югоизточна България. Почти за цялата страна е в действие жълт код за предстоящ мощен вятър със скорост до 70-80 км/ч.
 5 неща, които да изхвърлите от живота си през април  5 неща, които да изхвърлите от живота си през април  5 неща, които да изхвърлите от живота си през април  5 неща, които да изхвърлите от живота си през април
В планините в сряда времето ще е студено и със мощен, на моменти ураганен вятър. Застудяването носи превалявания от сняг съвсем на всички места над 1400-1500 метра. В по-ниските региони – дъжд или дъжд, подправен със сняг. Температури в топлата част на денонощието ще са от минус 3 до плюс 5 градуса.

 прогноза NOVA

Валежите ще продължат през нощта и в четвъртък, като последователно температурите ще разрешат да превали влажен сняг даже в някои източни региони. В рамките на деня обаче от запад на изток валежите ще стопират. До края на тази седмица заран рано термометрите ще се двоумят към и под нулата, само че денем ще демонстрират сред 10 и 15-16 градуса. Затоплянето ще продължи и при започване на идната седмица.

Каква е прогнозата за вашия район може да видите .
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР