Над 97% от анкетираните родители смятат, че работодателите трябва да

...
Над 97% от анкетираните родители смятат, че работодателите трябва да
Коментари Харесай

Трябва ли работодателите да подкрепят служителите си в ролята им на родители?

Над 97% от интервюираните родители считат, че работодателите би трябвало да имат политики за поддръжка на родители

Родителите у нас чакат работодателите да имат политики за работещи родители. Почти 75% от родителите са удовлетворени от обществените придобивки и отношение от работодателите изцяло или най-малко отчасти, а 25% не се усещат задоволително подкрепени.

Това демонстрират данните от изследване измежду над 2000 родители от общността на най-големия фамилен конгрес у нас –. Темата за кариера и семейство ще участва в специфична зона в идващото издание на Академия за родители на 22 февруари 2020 година в НДК, гр. София.

„ Тази година Академия за родители включва нова, трета зона - Кариера и семейство, която цели да покаже опциите за професионална реализация и преквалификация на младите родители, както и положителните практики на компаниите-работодатели в поддръжка на чиновниците им. “ – споделят уредниците.

До 14 декември 2019 година е, които желаят да вземат участие в събитието и имат какво да предложат на работещите родители: кариерни благоприятни условия с придобивки – доза еластичност и схващане.-->

Кариерното развиване, както и преквалификацията са водещи тематики измежду работещите родители в нов подтекст. Над 35% от работещите родители регистрират кариерно развиване, въпреки и с по-бавни темпове, а над 20% споделят, че това, че са родители ги стимулира да влагат повече в кариерата си. 25% от интервюираните нямат време за кариерно развиване.

На въпроса какво чакат повече родителите от работодателите си - водеща е тематиката за разбирането и гъвкавия работен ден.
„ Изключително значимо е да има доверие, приемливост и схващане сред шеф, чиновник, както и сътрудници и директни началници. Родителят да има опцията да излиза и даже да закъснява умерено и да наваксва с работата в допълнение, когато се постанова. “ - споделя една от интервюираните.

„ Повече прочувствена поддръжка в интервала на връщане на работа след майчинство - ново въвеждащо образование или интервал с по-малко натоварване, до момента в който се приспособявам още веднъж. “ – споделя друга майка от интервюираните.

Възможността за работа от у дома и гъвкавото работно време се практикуват измежду 1/3 от интервюираните, а 47% имат еластичен край и старт на работния ден, което разрешава да взимат децата си от детска градина или учебно заведение. В обществения пакет на работещите родители влизат спомагателното здравно обезпечаване, финансовите бонуси, ваучерите за храна. Около 16% от интервюираните нямат спомагателни придобивки на работа.

Академия за родители одобри предизвикването да събере на едно място работещи родители, работодатели и специалисти и да даде опция за полемика по всички тези въпроси.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР