Над 9500 деца в България за пет години се вдъхновиха

...
Над 9500 деца в България за пет години се вдъхновиха
Коментари Харесай

Нахрани ме, ям разделно - приказката, която научи над 9500 деца да пазят природата

Над 9500 деца в България за пет години се въодушевиха от концепцията за разделно събиране на боклуци и запазване на природата, с помощта на самодейността на „ Екопак България “ „ Нахрани ме, хапвам разделно “. Есенното турне на „ Театър на приказката – София “ със занимателния интерактивен куклен спектакъл „ Приказка за юначета с празни тумбачета “ зарадва децата от Монтана, Мездра, Вършец, Сопот и Банско.

Възпитаниците на детските градини и началните учебни заведения се забавляваха с Хартояд, Пластоядка и Стъклояд, които на понятен език, с музика и танци им описаха за отговорността на всеки гражданин на Земята към бъдещето на планетата.

От основаването си „ Екопак България “, най-голямата организация за ръководство на боклуци в България, организира разнообразни начинания, с които образова най-малките. А те доста сполучливо заразяват с концепцията за разделно събиране възрастните.

Приказните герои Хартояд, Пластоядка и Стъклояд, персонажи от спектакъла, описват на децата, че се хранят с отпадъците, изхвърляни в цветните контейнери на „ Екопак България “. А единствено събраните разделно боклуци се рециклират и по-късно заживяват нов живот. „ Общият отпадък се депонира в депа, които непрестанно се запълват и земята се покрива със сметища “, разяснява Коце, 7 година от Банско

Приказката образова децата кой тип боклук в кой пъстър резервоар би трябвало да се изхвърля. Малките екогерои вземат участие в надпревари по подбиране на боклуци, а най-после всеки си потегля с дарове – комикс брошура за оцветяване и магнити с лицата на Пластоядка, Хартояд и Стъклояд. И с обещанието да разделя отпадъците от опаковки и да ги изхвърля разделно.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР