Над 93 млн. лв. осигурява МРРБ чрез ОПРР за модернизиране

...
Над 93 млн. лв. осигурява МРРБ чрез ОПРР за модернизиране
Коментари Харесай

Деница Николова и Димитър Николов откриха модерен мултифункционален комплекс

Над 93 млн. лева обезпечава Министерство на регионалното развитие посредством Оперативна програма “Регионално развитие” за модернизиране и развиване на противоречивата база в страната, разгласи заместник-регионалният министър

Заместник-министърът на районното развиване и благоустройството и началник на Управляващия орган на Оперативна програма “Регионално развитие” Деница Николова и кметът на община Бургас Димитър Николов откриха публично Спортен комплекс „ Арена Бургас ОЗК ". Сред гостите на събитието бяха народни представители, регионалният шеф на Бургас, заместник-кметове, общински съветници, представители на спортната общност и стотици поданици на града.

Спортният комплекс в ж.к. „ Славейков " включва вътрешен плувен басейн с олимпийски размери, футболни стадиони, тенис на корт, който зимата може да се употребява за ледена сцена, детски площадки, фитнес зали навън и закрито, трибуни, санитарни пространства и други Модерният мултифункционален комплекс е разположен на мястото на някогашната плувна база „ Славейков ", която не действа от 2003 година За построяването и оборудването на комплекса са вложени 18,2 млн. лева, обезпечени от инструмента JESSICA.

Предвидено е оборудванията да бъдат отворени както за публично прилагане, по този начин и за професионалните спортни клубове, туристи, посетители на града и хора с увреждания. Създадени са и условия за упражняване на аеробика, йога, зумба, спортна медицина и други Комплексът дава отговор на всички стандарти за осъществяване на плувни надпревари от международно равнище и е построен по всички европейски стандарти. Облагородена е цялата прилежаща територия и са построени паркинги за над 250 автомобила. Разкрити са и нови 27 работни места.
Заместник-министър Деница Николова оцени извънредно високо постигнатия резултат и построената база. Тя акцентира, че комплексът може да бъде образец за всички общини, които модернизират спортната си база. „ Поздравявам кмета господин Николов и целия екип на общината за сполучливо осъществения план, който ще даде опция на младежите да се занимават интензивно със спорт. Надявам се, с помощта на творчеството, инициативността и ентусиазма да реализираме по-високи спортни резултати и висок състезателен дух ", сподели Николова. Тя означи, че Министерството на районното развиване и благоустройството е осигурило 93 млн.лв. посредством Оперативна стратегия „ Региони в напредък " 2014-2020 година за модернизиране и насърчаване на спортна инфраструктура в страната посредством планове, генериращи доходи. Тя пожела на всички спортисти в Бургас да завоюват доста медали и поздрави жителите на града с новата облага.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР