Над 9000 са учениците, включени в допълнителни обучения по проект

...
Над 9000 са учениците, включени в допълнителни обучения по проект
Коментари Харесай

Над 9000 ученици са включени в допълнителните обучения на МОН

Над 9000 са учениците, включени в спомагателни образования по план “Равен достъп до учебно обучение в изискванията на рецесии ”, осъществен от Министерството на образованието и науката /МОН/.

Toва заяви Владимир Станчев , началник на плана на работна среща с представители на районните ръководства на образованието.

Проектът е финансиран от Оперативна стратегия „ Наука и обучение за образован напредък “ 2014-2020 година, като опция за превъзмогване на последствията от коронавирус пандемията . Дейностите не престават до края на тази година, прилагайки нови просветителни подходи.

Само през месеците май и юни в спомагателни образования са взели участие към 6000 деца , което е рекордна интензивност от началото на плана. Допълнителни образования по разнообразни образователни предмети се осъществят в 560 учебни заведения в страната

Голямата интензивност съгласно Владимир Станчев се дължи на положителното взаимоотношение сред районните координатори и шефовете на учебни заведения. Другата съществена причина се крие в това, че че уроците към този момент могат да се организират освен онлайн , а и присъствено в класните стаи.

Освен това децата и техните родители употребяват тази спомагателна подготовка , с цел да се показват по-добре на изпитите от националното външно оценяване и матурите. Предметите, които учениците най-често исбират за в допълнение образование са математика и български език.  Най-много деца в програмата са се присъединили от областите Шумен, Монтана, Смолян, Сливен и Враца .

От 1 юли стартираха и действия в детските градин и и групите за наложително предучилищно обучение в учебните заведения. Те дават опция на още над 11 000 деца от уязвими групи в предучилищна възраст да получат спомагателни образования по български език по плана. Дейностите имат за цел да покачат готовността им за учебно заведение .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР