Над 9000 мирни граждани, включително 453 деца, са били убити

...
Над 9000 мирни граждани, включително 453 деца, са били убити
Коментари Харесай

Киев: Над 9000 са убитите цивилни от началото на руската инвазия в Украйна, 453 от жертвите са деца


Над 9000 мирни жители, в това число 453 деца, са били убити в Украйна от началото на съветската инвазия през февруари предходната година, заяви шеф на канцеларията на украинския президент Зеленски - Андрий Ермак, представен от Ройтерс.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 8933
" Установени са 80 000 закононарушения, осъществени от съветските нашественици, убити са били над 9000 цивилни, включително 453 деца ", съобщи Ермак пред Световния стопански конгрес в швейцарския курорт Давос.

" Ние няма да извиним нито един (акт на) мъчения или лишен живот. Всеки нарушител ще бъде измамен под отговорност ", сподели той и повтори, че Украйна желае специфичен интернационален арбитражен съд за съветските политически водачи, както и компенсации за породените от съветската инвазия опустошения.

Службата на Върховния комисар на Организация на обединените нации по правата на индивида съобщи през вчерашния ден, че повече от 7000 цивилни жители са били убити в Украйна след нахлуването на Русия, напомня Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР