Над 9000 лв. събра превърналият се в традиция Виенски бал

...
Над 9000 лв. събра превърналият се в традиция Виенски бал
Коментари Харесай

Над 9000 лв. събраха Лайънс клубове в Русе за изработване на 3D макети на известни сгради

Над 9000 лева събра трансформиралият се в традиция Виенски бал в Русе. Средствата от самодейността, която бе проведена от Лайънс клуб Русе, Лайънс клуб Сексагинта Приста и Лайънс клуб Норд /Север/, ще бъдат употребявани за визуализация на някои от емблематичните културно-исторически обекти на крайдунавския град. Целта е да бъде основан 3D макет, който ще бъде подложен навън, тъй че да бъде забележим както за жителите, по този начин и за гостите на Русе. Макетът ще показва Доходното здание, Паметникът на свободата, крепостта Сексагинта Приста, Историческия музей, Музея на превоза, Съдебната палата, Регионалната библиотека, Пантеона на възрожденците, както и още ред знакови за града ни места, а също и река Дунав.

Сред формалните посетители на събитието беше и регионалният шеф Данаил Ковачев. „ Високо правя оценка всичко, което вършиме и постигате. Пожелавам Ви да бъдете добротворци и мечтатели, продължете благородната си активност и задача и бъдете сигурни, че ще имате моята персонална и институционална поддръжка “, сподели Ковачев в обръщението си към представителите на трите клуба и уточни още, че сходна самодейност дава нови вероятности пред съхраняването и популяризирането на шедьоврите на Малката Виена. Нека не забравяме, че актуалната държавност би трябвало да се гради както върху достиженията на модерния свят, по този начин и върху националното благосъстояние, изразяващо се на първо място в просвета, история и изкуство! В това отношение Русе има в действителност доста с какво да се гордее “, добави регионалният шеф. На членовете на трита русенски Лайънс клуба Ковачев пожела да сбъдват магии и да помнят, че не са сами. „ Благородството, снизходителността и човещината са голяма мощ. Вие я имате, тъй че самоуверено продължавайте да градите едно по-добро на следващия ден за всички ни “, съобщи регионалният шеф.

Макетът ще бъде с величина минимум от 2 x 1.5 м., като тъкмо къде ще бъде разположен следва да бъде несъмнено. Крайната стойност на самодейността към момента не е ясна, само че концепцията е призната изцяло задушевно с изключение на от русенските Лайънс клубове, по този начин и от други в цялата страна, а също и от доста жители, които се включват с дарения. Според президента на Лайънс клуб „ Сексагинта приста “ Даниела Владова, чиято е концепцията за макета, той ще остане като част от наследството на Русе. Тя пожелава на всички русенци здраве, както и възторг и воля, с които да допринесат за просперитета на града и района.

По време на тържеството бе проведена ликвидация на сурвачки, направени от дамите от Лайънс клубовете в Русе, а също и кулинарна галерия. Припомняме, че целогодишно Лайънс клубовете в града и страната организират голям брой акции, ориентирани към подкрепяне на нуждаещите се. През последните месеци с помощта на активността на русенските Лайънс клубове бяха събрани финансови средства за закупуване на специфични говорящи апарати в помощ на незрящите, а също акцент бе подложен и върху предварителната защита на диабета. За тази цел доктор Мариана Москова е провела беседи с възпитаници от Средното учебно заведение с преподаване на немски език „ Фридрих Шилер “ и СУ „ Христо Ботев “, а също по този начин са били направени и проучвания за премерване на кръвната захар на подрастващите.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР