Над 900 сигнала са подадени в следствие на потопа, който

...
Над 900 сигнала са подадени в следствие на потопа, който
Коментари Харесай

След потопа - какви са щетите в София?

Над 900 сигнала са подадени в резултат на потопа, който се изля в София в късния следобяд. Под вода се оказаха доста подлези и спирка на метрото.
И през днешния ден продължава следенето на реките, който доста покачиха равнищата си заради преваляванията. Късно нощес кметът на София Йорданка Фандъкова даде ексклузивен брифинг за вредите от наводнението.

" В продължение на към един час паднаха към 50 литра дъжд на квадратен метър в града. Бяха получени над 1500 сигнала през телефон 112. 900 от тях са за наводнени здания, а останалите са за наводнени подлези и метростанции. Имаше едно паднало дърво в детска градина. За наслада няма потърпевши, само че блокира излизането на децата. Нивата на общинските язовири се наблюдават непрестанно и се изпускат следено ", съобщи Фандъкова.

Проблемите в метрото бяха подбудени от огромното количество дъжд, което канализацията не съумя да поеме, съобщи пред камерата на Българска национална телевизия инж. Валентин Тодоров от „ Метрополитен “. Въпреки това, забавяне на влаковете или нарушаване на работата на метрото не е имало.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР