Над 900 нови случая на коронавирус изглежда са били неправилно

...
Над 900 нови случая на коронавирус изглежда са били неправилно
Коментари Харесай

Стотици с COVID-19 в Китай погрешно регистрирани като излекувани

Над 900 нови случая на ковид наподобява са били погрешно регистрирани като към този момент възстановили се в Ухан, града, от който потегли пандемията, сочат последните данни на Китайската национална здравна комисия, представени от Newsweek.

В петък бе обявено за към 47 300 души, които са се възстановили в Ухан, столицата на провинция Хубей. Но в понеделник броят е понижен с към 941 до 46 359 души.

Броят на пациентите, които са се възстановили в цялата страна, също е понижен до 77 084 в понеделник, съгласно последните данни на здравната комисия.

Последните данни са събрани от погребални домове и затвори , наред с други източници. Онези, които са умряли отвън лечебните заведения или вкъщи, преди този момент не са били включени в публични данни, за което Пекин призна по-рано.
 Пекин: Не Китай е зложелател на Съединени американски щати, а COVID-19
Пекин: Не Китай е зложелател на Съединени американски щати, а COVID-19

Овластени лица в Съединени американски щати разпространявали клюки

Твърди се, че здравната система на страната е била претрупана в резултат на огнището.

Последният обзор има за цел да подсигурява, че информацията за епидемията COVID-19 в страната е открита, транспарантна и данните са точни, заяви още здравната комисия удостовери в изказване в петък.

Припомняме, че Китай бе упрекнат в липса на бистрота, като даже съгласно редица специалисти вирусът е изтърван от лаборатория в Ухан, а не е тръгнал от така наречен " мокри пазари ".

Съединени американски щати даже стопираха финансирането си за Световната здравна организация поради забавените данни какъв брой съществено е разпространяването на вируса.

Пекин отхвърли обвиняванията в съзнателно заразяване и упрекна Вашингтон в същото.

Говорителят на външното министерство на Китай разгласи, че Съединени американски щати би трябвало да схванат, че не Пекин са техен зложелател , а коронавирусът (COVID-19).
 Китай оповестява за 16 нови случая на COVID-19
Китай оповестява за 16 нови случая на COVID-19

Това е връх от 17 март

Междувременно Китай отхвърли апела на Австралия за следствие на световния отговор на пандемията от ковид.

Вирусът COVID-19 в най-малко 185 страни и райони. Повече от 166 200 са починали, над 2 400 000 са случаите, до момента в който над 635 400 са се възстановили от инфекцията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР