Над 90 процента от разградчани смятат, че не получават достойно

...
Над 90 процента от разградчани смятат, че не получават достойно
Коментари Харесай

Над 90 процента от разградчани смятат, че не получават достойно заплащане

Над 90 % от разградчани считат, че не получават почтено възнаграждение. Това демонстрира изследване, направено от Регионалния съвет на КНСБ взаимно със Стопанската камара във връзка на днешния Световен ден за заслужен труд, заяви ръководителят на локалната синдикална организация Грациела Ранкова.

Сред близо 4000 членове на синдиката от региона са интервюирани 412 индивида от бюджетния и действителния бранш. Двадесет на 100 от участвалите в изследването са оповестили, че са употребявали нерегламентирани артикули и услуги, 8 % са признали, че са упражнявали недеклариран труд, отчитайки отрицателните последствия, а 9 % са показали, че са получавали заплата в плик. От участвалите в проучването 80 % са за увеличение с 20 % на заплатите в бюджетния бранш, а 94 на 100 от интервюираните смятат, че не получават почтено възнаграждение.

Председателят на Регионалния съвет на КНСБ в Разград разяснява, че нарастването на цената на природния газ към този момент изяжда приходите и част от растежа на заплатите през тази година ще отиде за по-високи сметки. По думите й поради това повишаване за естествен живот на четиричленно домакинство в област Разград към този момент ще са нужни 2 400 лв.. Това значи, че всеки един от родителите би трябвало да получава чисто по 1200 лв., а 75 % от семействата нямат този приход, уточни Ранкова.

Тя добави, че във връзка Световния ден за заслужен труд синдикалната организация в Разград провежда седмица на отворените порти, през която ще има осведомителна акция за правата на работещите от района.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР