Над 90% от училищата ще стартират различни форми на дистанционно

...
Над 90% от училищата ще стартират различни форми на дистанционно
Коментари Харесай

Вълчев: Няма да се пишат отсъствия за момента на учениците

Над 90% от учебните заведения ще започват разнообразни форми на отдалечено образование от понеделник, удостовери просветителният министър Красимир Вълчев  Красимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 година От септември 2009. На този стадий няма да се пишат отсъствия.

Вълчев сподели, че си остава предизвикателство за децата, в чиито фамилии няма отношение по принцип към образованието. И разяснява, че и при отдалечената форма на обучение е значима ролята на родителите.

"До през днешния ден имаме 12 неприсъствени дни поради грипните вируси. С тези нови 10 дни ще станат 22. Във всички случаи отиваме във разновидността, в който няма да е задоволително образователното време за пълноценно асимилиране на материала. По всяка една дисциплинираност имаме 60% преподаване на нови познания и 40% затвърдяване на познания ", изясни той.

Пловдив в подготвеност за онлайн образование на всички възпитаници поради вируса

Целта на отдалеченото образование е да се минимизират загубите на образователния материал. Ще се акцентира на упражненията.

"Оптимистично съм надъхан, защото ми рапортуват, че над 90% от учебните заведения още от понеделник ще започват с разнообразни форми на отдалечено образование. Те най-общо са две – виртуална класна стая или възлагане на задания и самоподготовка. Надяваме се до вторник-сряда да обхванем съвсем всички деца, съобщи Вълчев пред Нова телевизия.

Той сподели, че на този стадий не се планува анулация на изпитите.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР